Magnetni labirint – Številke

59.77

Igralna plošča ima 6 kartic z nalogami, ki prikazujejo vzorce s kroglicami. Z uporabo teh kartic otroci ali odrasle osebe premikajo barvne kroglice skozi labirint na pravo mesto z magnetnim peresom. Igra krepi koordinacijo oko-roka, logično mišljenje, prostorske zaznave in koncentracijo. Otroci med igro izboljšujejo tudi premike, ki se uporabljajo pri pisanju.

Aktivnost je primerna:

  • za otroke, za osebe z zmernim do napredovanim kognitivnim upadom in osebe s srednjo do rahlo napredovano stopnjo demence
  • kot samostojna aktivnost

Ključne koristi izdelka:

  • Ohranja in krepi finomotorične spretnosti
  • Ohranja in utrjuje vidne zaznave
  • Krepi prostorsko orientacijo in koordincijo oko roka
  • Krepi miselne aktivnosti: pozornost in koncentracijo
  • Primeren je za vse, ne glede na zmožnosti posameznika
Razpoložljivost: na zalogi
SKU: E522391

Opis

Koordinacija oko-roka, finomotorika, vidne zaznave, prostorska orientacija ter pozornost in koncentracija so sposobnosti, ki jih potrebujemo pri vsakodnevnih opravilih. S pomočjo Magnetnega labirinta bomo krepili vse omenjene sposobnosti. Pri aktivnosti za premikanje kroglic uporabljamo eno ali obe roki hkrati. Pri tem je potrebno natančno opazovati in se spretno premikati skozi labirinte. Z aktivnostjo krepimo vidne zaznave in finomotorične spretnosti.

Pravilno nizanje kroglic skozi vodilo od posameznika zahteva usmerjeno pozornost in koncentracijo. Takšna zbranost lahko posameznika sprošča in umirja ter ohranja občutek kontrole in nadzora, kar je še posebej pomembno pri osebah, katerih samopodoba in občutek kompetentnosti sta zaradi kognitivnega upada že prizadeta.

S treningom krepimo gibe rok in prstov (pincetni prijem), sposobnosti, ki so potrebne pri ohranjanju samostojnosti (oblačenje, zapenjanje gumbov, zadrg itd).

Ko posameznik opazuje kje se nahaja cilj in hkrati drsi s pisalom po podlagi po ustreznem zaporedju, to vključuje tudi koordinacijo oko-roka.

Aktivnost je preprosta za uporabo in se lahko uporablja tako leže kot sede. Ker je naloga manj zahtevna in ne potrebuje posebnih miselnih naporov, jo lahko izvajajo tudi osebe, ki imajo že rahlo napredovano demenco.

Za vsako aktivnost velja, da ima pozitivne učinke šele takrat, ko ni za osebo ne preveč enostavna in ne preveč zahtevna, zato je pomembno, da izberemo primerno zahtevnost aktivnosti.

Za uspeh velja načelo treh ključev:

  • Pogostost: aktivnost naj se izvaja dovolj pogosto (priporočeno 2-3 krat na teden).
  • Trajanje: potrebnih je več ponovitev v daljšem časovnem obdobju (2-3 mesece).
  • Intenzivnost: dovolj intenzivno pomeni, da smo pri aktivnosti zavzeti in pri njej vztrajamo nekaj časa (od 15, 30 do 45 minut, odvisno od zmožnosti posameznika).

Dodatne informacije

Dimenzije 35.5 × 37.5 × 5 cm

Dodatne informacije

Dimenzije: 35.5 cm x 37.5 cm x 5 cm

Proizvajalec: Educo

INFORMACIJE:

Varno nakupovanje
Nakupujte brez skrbi, podatki so pri nas varni!

Dostava izdelkov
Izbrane izdelke dostavimo v 5-8 delovnih dneh.

Strokoven izbor izdelkov
Za izbor izdelkov skrbi ekipa s strokovnimi znanji in izkušnjami.

Nakup in plačilo po predračunu
Izdelke lahko naročite tudi na info@silver-way.com; napišite SKU kode željenih izdelkov (najdete jih ob opisu vsakega izdelka) ter količine in poslali vam bomo predračun. Izdelki prispejo na vaš naslov 5-8 dni po plačilu predračuna.