PSR-25
PSR-1
PSR-18
PSR-17
PSR-11
PSR-4

15-delna sestavljanka za vse generacije – Deklica

13.99

Sestavljanka je namenjena kakovostnemu preživljanju prostega časa starejših, oseb s srednjo do napredovano demenco in otrokom.

 • CENA: 13,99 EUR (poštnina je že vključena v ceni)
 • NAROČILA sprejemamo SAMO na info@silver-way.com (plačilo po predračunu)
 • 15 večjih in debelejših koščkov brez zatičev
 • črno-bela podlaga z vrisanimi oblikami posameznih koščkov služi kot pomoč pri sestavljanju (lahko se sestavlja tudi brez podlage)
 • kontrastne barve za lažje vizualno prepoznavanje
 • realističen motiv, ki prikliče spomine in spodbuja komunikacijo
 • sestavljanka je bila razvita v tesnem sodelovanju z delovnimi terapevti, psihologom in uporabniki
Razpoložljivost: na zalogi

Opis

S sestavljanko želimo spodbuditi uporabnike, da kakovostno preživljajo svoj prosti čas čim dlje časa, ohranjajo svojo samostojnost in neodvisnost in ukrepajo še preden pride do večjih kognitivnih težav.

Sestavljanka je razvita na podlagi praktičnih izkušenj dela s starejšimi s kognitivnim upadom in osebami s srednjo do napredovano demenco.

 • Pri oblikovanju sestavljank so bile upoštevane specifične potrebe oseb s kognitivnim upadom in demenco, saj se pri njih lahko pojavijo, poleg kognitivnih težav (spomin, mišljenje, logično sklepanje, pozornost itd.), tudi težave z motoriko, finomotoriko, koordinacijo oko roka in vidnimi zaznavami.
 • Realistične fotografije v kontrastnih barvah omogočajo lažje prepoznavanje motivov in hitrejši priklic iz dolgotrajnega spomina, ki je pri demenci najdlje ohranjen.
 • Črno-bela podlaga omogoča še enostavnejše sestavljanje sestavljanke, sestavljanje brez podlage je malce težje - zato jo bodo osebe lahko uporabljale dlje časa; tako v obdobju začetne, zmerne kot tudi rahlo napredovane demence ali pri kognitivnem upadu.
 • Testiranja sestavljanke v slovenskih domovih za starejše so pokazala, da jo osebe z zmerno demenco v povprečju sestavljajo približno 20 do 30 minut, s tem pa krepijo pozornost, koncentracijo in vztrajnost.
 • Aktivnost lahko tudi sprošča in umirja osebo, saj se med sestavljanjem osredotoča na nalogo in za trenutek pozabi na druge skrbi. Ko oseba ne zmore več opravljati vsakodnevnih aktivnosti tako kot nekoč, ji lahko sestavljanke pomagajo pri ohranjanju občutka kompetentnosti in zmožnosti.

Raziskave kažejo, da imajo različne kognitivne aktivnosti  ob redni uporabi pozitivne učinke na miselne sposobnosti, logično sklepanje, spomin, motorične, finomotorične in zaznavne zmožnosti osebe, pozornost, počutje ter komunikacijo.

Sestavljanka je primerna tudi za mlajše otroke in/ali za skupno sestavljanje vseh generacij, kar še posebej vpliva na krepitev in ohranjanje medsebojnih odnosov ter spodbujanje prijetne komunikacije.

Dodatne informacije

Velikost sestavljanke: 41 cm x 26 cm

Material: karton

INFORMACIJE:

Varno nakupovanje
Nakupujte brez skrbi, podatki so pri nas varni!

Dostava izdelkov
Izbrane izdelke dostavimo v 5-8 delovnih dneh.

Strokoven izbor izdelkov
Za izbor izdelkov skrbi ekipa s strokovnimi znanji in izkušnjami.

Nakup in plačilo po predračunu
Izdelke lahko naročite tudi na info@silver-way.com; napišite SKU kode željenih izdelkov (najdete jih ob opisu vsakega izdelka) ter količine in poslali vam bomo predračun. Izdelki prispejo na vaš naslov 5-8 dni po plačilu predračuna.