Zgodbe za otroke, ki si drznejo biti drugačni (svetovna uspešnica)

19.99

Björk, Dr. Seuss, Whoopi Goldberg, Andy Warhol, Ellen MacArthur, Greta Gerwig, Andrea Bocelli, Hua Mulan … to so moški in ženske, ki so si drznili biti drugačni.

Fantje so pač fantje in punce so pač punce. To poslušamo že od nekdaj, vendar ne pomeni ničesar. Kaj pa, če si punca in te veseli rokoborba v kletki? Ali če si fant in imaš rad balet? In kaj, če si že od mladih nog želiš postati znanstvenik, pa te vsi prepričujejo, da si napačnega spola?

To je knjiga za otroke, ki želijo izvedeti več o življenju junakov in junakinj – pogumnih ljudi, ki so nam utirali pot, niso pristajali na uveljavljena pravila in so s svojimi dejanji za nas ustvarjali boljši svet.

Po neznanskem uspehu Zgodb za fante, ki si drznejo biti drugačni so si starši zaželeli podobne knjige, namenjene dečkom in deklicam, kjer bi bile zbrane zgodbe vzornikov in vzornic. Odgovor so Zgodbe za otroke, ki si drznejo biti drugačni. Knjiga pripoveduje o izjemnih življenjih 100 slavnih in manj slavnih moških in žensk – navdihujočih, inovativnih, ustvarjalnih in genialnih osebnosti, ki so stopile iz ustaljenih okvirov ter si uresničile sanje. Knjiga s čudovitimi ilustracijami bo zagotovo navdušila vse sinove in hčerke, vse nečake in nečakinje, ter jim vlila pogum, da ostanejo takšni, kot so.

Na voljo po naročilu

Založba: Učila International, d.o.o.

Vezava: trda

Avtor: Ben Brooks

Dimenzije: 183 X 248 X 20

Število strani: 208