Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni (svetovna uspešnica)

19.99

Galileo Galilej, Nelson Mandela, Louis Armstrong, Daniel Radcliffe, Lionel Messi, Jamie Oliver … vsi so si drznili biti drugačni.

Princ na belem konju, ubijalec zmajev, predrzni šaljivec … to so vzorniki, s katerimi se fantje najpogosteje srečujejo v knjigah, ki jih berejo v šoli in doma. Od vsakega fanta se pričakuje, da se bo prilagodil stereotipni predstavi o moškosti.

Kaj pa, če si introvertirane sorte? Če v roke raje primeš knjigo kakor meč? Če ti gre na jok, kadar si žalosten ali jezen? Če so ti všeč ženske obleke? Duševno zdravje mladih moških je v vse večji krizi, spolni stereotipi pa težavo še podpihujejo. V Zgodbah za fante, ki si drznejo biti drugačni najdemo drugo plat medalje, ki je več kot dobrodošla. Knjiga prinaša sto osupljivih zgodb slavnih in manj slavnih moških iz preteklosti in sedanjosti. Prav vsak od njih je inovator, ki je na svoj način prekršil pravila in v življenju dosegel neverjeten uspeh. Med njimi so Salvador Dalí, Alan Turing, Arthur Rimbaud, Beethoven, Aj Vejvej, John Lennon, Barack Obama – različni junaki z različnih družbenih področij in z vsega sveta.

Ta čudovita in ganljiva knjiga je polna zgodb o pustolovščinah in čudesih. Z veseljem jo bo sprejel vsakdo, ki išče pogum, da bi se uprl pritisku vrstnikov in ubral svojo pot. Knjiga je obvezno branje za vse fante, ki si delajo skrbi, in vse starše, ki si delajo skrbi zaradi svojih sinov, ki si delajo skrbi. Ob njej se boste zabavali in se veliko naučili, prinesla pa vam bo tudi zvrhano mero poguma in navdiha.

Na voljo po naročilu

Založba: Učila International, d.o.o.

Vezava: trda

Avtor: Ben Brooks

Dimenzije: 182 x 247 x 20

Število strani: 208