Krepitev spomina

Prosimo izberite željeno aktivnost:

Krepitev spomina ali

miselne aktivnosti:

Številne raziskave so pokazale, da lahko naš spomin do določene mere izboljšamo, krepimo ter upočasnimo pešanje.

Miselne sposobnosti in spomin so kot rastlina – če jih negujemo, bujneje uspevajo. Krepitev pozornosti, logičnega sklepanja, reševanja problemov, spomina in izvršilnih funkcij ohranja naše možgane prožne čim dlje časa v starosti. Spomin od rojstva shranjujemo v različnih predelih možganov, v večplastni spominski sistem. Z nevroni in sinapsami se ustvari nevronska mreža, ki povezuje več vrst spominov. Ljudje imamo spomin, ki nam služi pri vsakodnevnih opravilih. Omogoča nam, da si zapomnimo dogodke in se naučimo novih znanj ter veščin. V spominu shranjujemo izkušnje, prepoznavamo obraze, se spomnimo imen drugih, tega, kje smo odložili ključe, kdaj smo dogovorjeni s prijatelji, katero najljubšo glasbo smo radi poslušali v mladosti itn. Težave s spominom se običajno ne pojavijo pri vseh vrstah spominov hkrati.


Preberi več

Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo. Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo. Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo.  Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo.

Preberi več

Delovni spomin nam omogoča začasno shranjevanje in obdelavo informacij v mislih, v obliki podob, zvokov itd. Pomaga nam, da prikličemo podatke iz trajnega spomina. Z njim tesno sodeluje pozornost.

Preberi več

Je center osebnih izkušenj, znanj in veščin. Je kot skladišče, v katerem shranjujemo spomine v obliki vizualnih podob, občutkov, vonjev, okusov, zvokov itd. Informacije so razporejene v prepletene mreže.

Preberi več

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas.

Najbolj prodajani izdelki za

krepitev spomina:

Spomin lahko krepimo, ga do določene mere izboljšamo in predvsem upočasnimo njegovo pešanje.

Nakupuj izdelke za

preventivno aktivnost.

Ostanite v miselni formi.

Zgodnja preventiva prinaša maksimalni učinek.

Nakupuj izdelke za

pomoč pri demenci.

Ohranjanje in krepitev kognitivnih sposobnosti

sta ključnega pomena pri demenci.

Zadnji članki na temo

krepitve spomina in miselnih aktivnosti:

Spomin lahko krepimo, ga do določene mere izboljšamo in predvsem upočasnimo njegovo pešanje.