Krepitev spomina

MG_7387_web-page-size
Prosimo izberite željeno aktivnost:

Krepitev spomina ali

miselne aktivnosti

Številne raziskave so pokazale, da lahko naš spomin do določene mere izboljšamo, krepimo ter upočasnimo pešanje.

Miselne sposobnosti in spomin so kot rastlina – če jih negujemo, bujneje uspevajo. Krepitev pozornosti, logičnega sklepanja, reševanja problemov, spomina in izvršilnih funkcij ohranja naše možgane prožne čim dlje časa v starosti. Spomin od rojstva shranjujemo v različnih predelih možganov, v večplastni spominski sistem. Z nevroni in sinapsami se ustvari nevronska mreža, ki povezuje več vrst spominov. Ljudje imamo spomin, ki nam služi pri vsakodnevnih opravilih. Omogoča nam, da si zapomnimo dogodke in se naučimo novih znanj ter veščin. V spominu shranjujemo izkušnje, prepoznavamo obraze, se spomnimo imen drugih, tega, kje smo odložili ključe, kdaj smo dogovorjeni s prijatelji, katero najljubšo glasbo smo radi poslušali v mladosti itn. Težave s spominom se običajno ne pojavijo pri vseh vrstah spominov hkrati.

 

Preberi več

Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo. Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo. Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo.  Je začetna pot spominskega sistema, skozi katerega senzorne informacije potujejo tako kot bi šle skozi sito – za nas pomembne informacije sprejmemo, druge zavržemo.

 

Preberi več

Delovni spomin nam omogoča začasno shranjevanje in obdelavo informacij v mislih, v obliki podob, zvokov itd. Pomaga nam, da prikličemo podatke iz trajnega spomina. Z njim tesno sodeluje pozornost.

 

Preberi več

Je center osebnih izkušenj, znanj in veščin. Je kot skladišče, v katerem shranjujemo spomine v obliki vizualnih podob, občutkov, vonjev, okusov, zvokov itd. Informacije so razporejene v prepletene mreže.

 

Preberi več

Nakupuj izdelke za

starejše.

Ohranite visoko kakovost življenja. Razmišljajte, igrajte se in se družite.