Povezujemo generacije.

Igra je čudovita dejavnost v obeh obdobjih življenja.

Smo ekipa z izkušnjami, ki omogočajo strokoven izbor iger in igrač, ki bogatijo vsakdan posameznikov tako v otroškem kot v srebrnem obdobju življenja. Zaradi vseživljenjske plastičnosti možganov verjamemo, da tudi um, tako kot telo, potrebuje vadbo –  najprej z namenom razvoja kognitivnih sposobnosti in osebnosti, kasneje pa za ohranjanje vitalnosti. To razumevanje skušamo čim enostavneje predati tudi vam. 

 

Silway ekipa razvija tudi medgeneracijske družabne igre in igrače, ki se skušajo kar najbolj približati obema generacijama hkrati z namenom poglabljanja vezi med njima. Želimo si, da bi med neprisiljeno interakcijo, ki jo omogoča igra, komunikacija postala intenzivnejša, druženja še prijetnejša, hkrati pa bi se v obeh smereh izmenjevala znanje in modrost. 

 

Damjana Pangercic

Damjana Pangerčič, mag. posl. ved

Želim si povezovati generacije, ki druga drugi lahko data tako veliko. Iz te strasti v Silway-u nastajajo medgeneracijske igre, ki pomagajo plemenititi vezi med otroci in starejšimi. Hkrati s sodelavko Samiro izbirava poučne, predvsem lesene igre in igrače, ki otroke opremljajo z izkušnjami, s pomočjo katerih bodo postali osebe, ki jih potrebujemo za soustvarjanje boljšega jutri.

Samira Lah

Samira Lah, mag. psih.

Strastno sem predana nenehnemu pridobivanju novega pedagoškega znanja. Kot pedagoginja pri delu z otroci vseskozi uporabljam inovativne pristope in igro, ki jim pomaga izrabljati potenciale v kar največji meri. Znanja in izkušnje s področja kognicije starejših sem si pridobila z vodenjem delavnic preventive in iger za starejše, skozi študij psihologije ter osebno izkušnjo pri soočanju z demenco.

Mnenje strokovnjaka
o pomenu aktivnega uma:

"Veliko raziskav ugotavlja, da vsaka aktivnost, ki vključuje možgane,
od zaznavnih in gibalnih, pa do umskih sposobnosti, ter družabne aktivnosti,
možganom koristi – podaljšuje posameznikovo vključevanje v vse življenjske aktivnosti in
vpliva na kvaliteto njegovega življenja."
Prof. dr Vojko Kavčič
Prof dr. Vojko Kavčič
Eden vodilnih strokovnjakov na svetu za raziskavo možganov in avtor knjige Umovadba za bistre možgane v poznih letih Gerontološki inštitut Univerze Wayne