Politika zasebnosti

Obdelava osebnih podatkov

 

Ponudnik GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo veljavno zakonodajo. S podajo privolitve o obdelavi osebnih podatkov uporabnik dovoli, da ponudnik GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p., Žabjek 10, 8312 Podbočje obdeluje njegove osebne podatke. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Če uporabnik svojih podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo posameznega nakupa, ne želi posredovati ponudniku, nakup prek spletne trgovine ni mogoč.

 

Ponudnik za namen izvedbe naročila (dostava blaga, izdaja računa, izterjava) obdeluje naslednje uporabnikove podatke:

 

o ime in priimek;
o naslov za dostavo;
o firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
o davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
o naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
o geslo v šifrirani obliki;
o kontaktno telefonsko številko;
o državo bivanja;
o druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
o druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

 

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja. Uporabnik lahko zahteva popravek vnesenih podatkov z dopisom na e-naslov: info@silver-way.com.

 

Način plačila Paypal poteka preko vmesnika Paypal, kjer komunikacija med kupcem in plačilnim posrednikom poteka v varovanem načinu in ni vezana na sistem www.sil-way.si

 

Ponudnik bo zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil do popolnega poplačila storitve oziroma najdlje do poteka pet let od dneva nakupa posameznega blaga. V primeru, da tako določa zakonodaja davčnega področja, se nekateri podatki hranijo do poteka 10-letnega roka za hrambo.

 

Ponudnik GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p. na podlagi izrecnega soglasja uporabnika uporablja zgoraj navedene podatke za namen pošiljanja informativnega gradiva ter ponudb. Ponudnik bo podatke, pridobljene za namen pošiljanja informativnega gradiva, hranil toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki obdelovani, oziroma do umika soglasja uporabnika.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam ali uporabljeni v druge namene. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo ponudnik stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini oziroma za namen pošiljanja informativnega gradiva in ponudb, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

 

Pravice uporabnika

Uporabnik ima pravico, da svojo privolitev o obdelavi njegovih osebnih podatkov kadarkoli prekliče preko elektronske pošte na e-naslov info@silver-way.com ali navadne pošte na naslov GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p., Žabjek 10, 8312 Podbočje. Osebni podatki uporabnika bodo v celoti izbrisani iz sistema v primeru, če uporabnik prekliče soglasje ali če obdelava podatkov ni več potrebna za namene, za katere so bili podatki pridobljeni. Uporabnik ima tudi pravico, da kadarkoli zahteva dostop do njegovih osebnih podatkov, zahteva lahko popravek ali omejitev obdelave njegovih osebnih podatkov, ima pravico do ugovora taki obdelavi ter pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri nadzornem organu, v državi članici, v kateri ima običajno prebivališče, ali v državi članici, v kateri ima kraj dela ali v državi članici, v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši veljavne predpise o varstvu osebnih podatkov. Ne glede na navedeno ponudnik ni dolžan izbrisati osebnih podatkov, če je obdelava takih osebnih podatkov potrebna za zagotavljanje skladnosti s pravnimi obvezami ali v primeru, ko je obdelava potrebna za vzpostavitev, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 

Ponudnik GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Da bi preprečil nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ponudnik uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za podatke, ki jih zbira. Ponudnik GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnih ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Politika piškotkov

Spletna stran ponudnika uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovo napravo ob obisku ponudnikove spletne strani in ne škodijo uporabnikovi strojni ali programski opremi. Omogočajo enostavnejšo uporabo spletne strani, prav tako pa uporabnik lažje najde izdelke, ki jih je v preteklosti želel kupiti. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči ter trajno izbriše. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, na podlagi katerih bi bila mogoča identifikacija uporabnika spletne strani.

 

Pri prvem obisku spletne strani ponudnik uporabnika s pasico v spodnjem delu strani vpraša za dovoljenje uporabe piškotkov. Če uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov, klikne na gumb »Strinjam se« na desni strani. Nastavitev bo shranjena za naslednji obisk.

 

S klikom na povezavo »politika piškotkov«, poleg opisa politike piškotkov spletne strani, ponudnik omogoča tudi možnost izklopa določenih piškotkov. To lahko uporabnik stori s klikom na povezavo »Izklopi«. Piškotke lahko uporabnik popolnoma izbriše oziroma onemogoči z nastavitvami v njegovem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč uporabnikovega brskalnika. V primeru, da uporabnik piškotke popolnoma izključi, mu morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bo delovala.

 

Kontaktni podatki za varstvo osebnih podatkov

Kontaktni podatki ponudnika za vse zahtevke v zvezi z varstvom pravic uporabnikov:

 

e-pošta: info@silver-way.com
Naslov: GEN STUDIO, Damjana Pangerčič s.p., Žabjek 10, 8312 Podbočje.

 

Komunikacija

 

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini sil-way.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.  Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo.

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
  • pošiljatelj bo jasno razviden;
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.